Son Güncelleme: 13.09.2020 08:09
Kısa Kısa Dini Fıkralar – Bu sayfamızda çok komik Kısa Kısa Dini Fıkraları okuyabilirsiniz. Buyrun Güzel Dini Fıkralar;
Dilber
Adamın biri bir gün yolda giderken caminin imamını görmüş ve aklına takılan şu soruyu hocaya sormuş.
-Hocam, çıksa bir dilber i ahu olsa sevm i ramazan (sevm : Oruç) dilber-i ahu mu makbul yoksa sevm-i ramazan.
Hoca yanıtlar :
-Fırsatı fevdetme zinhar, sür sefasını dilberin , kazası olur sevm in , kazası olmaz dilberin
Yanımda Kılıyodu
Memleketin tekinde 3 kere camiye gitmeyeni idam ediyolarmış.
Ama bu arada idam edilmeden önce 3 dileğini yerine getiriyolarmış.
Adamın teki 3 kere gitmemiş. ıdam edilmeden önce sormuşlar; “1. dileğin ne?” Adam; “Vezirin karısını s.kicem” demiş.
Vezir “Olmaz” dese de padişah; “Mecbur” demiş. Daha sonra “2. dileğin ne?” demişler.
Adam; “Padişahın karısını s.kicem” demiş. Padişah “Hayır” demiş. Ama herkes itiraz edince mecbur kalmış. “Son dileğin ne?” demişler.
Adam, bi vezirin götüne bakıyomuş, bi padisahın. Vezir bakmış göt elden gidiyo; “Ben bunu sanki camide gördüm gibi geldi” demiş.
Padişah da ordan “Ne gibisi lan! Yanımda kılıyodu” demiş
Müftü Fıkrası;
Kayseriden vana gelen bir kişiden köye imamlık yapması istenmiş adam namaz kıldırmayı bilmediğini söliyince ona 100 dana vereceklerini sölemişler. adam bu teklife hayır diyememiş tabii ama namaz kıldırmayı da bilmiyomuş
namaz kıldırırken şöle demiş :
“kayseriden indim vana verin bana 100 dana”
aylarca bu böle dewam etmiş
bi gün müftü köyün imamını kontrol etmek için köye gitmiş
adam ne yapacağını şaşırmış
müftü namazı izlemeye başlamış
bu kez imam namazı kıldırırken şöle demiş :
“kayseriden indim vana verin bana 100 dana çaktırma müftü yarısı sana yarısı bana ”
Papazın İnadı
Kasabanın birinde kilisede pazar ayini sırasında kilisenin içinde olduğu kasabayı su basar. Sular kiliseye doğru ilerlemeye başlar.Herkes panik içinde koşuştururken Papaz ın yerinde durduğunu gören insanlar Papaz a gelmelerini söylerler.
Papaz onu Tanrı nın koruyacağını söyler.
O anda sular yükselmeye başlar.Sular kiliseye girer.Rahip canını kurtarmak için 2. kata çıkar.Bir yandan da Papaz a kaçmasını söyler.Papaz inadını devam ettirir.Sular 2. kata çıktığında pencerenin önünden bir kayık geçer.İçinde halktan bazı kişiler vardır.Papaz a gelmesini söylerler ama Papaz yine inadını sürdürür.
Tanrı beni korur der.Sular çatıya çıktığında yine bir kayık geçer ve yine halktan bazıları kayığın içindedir Papaz a gelmesini söylerler ama Papaz Tanrı beni korur demeye devam eder.Sular çatıyıda aşınca Papaz çatıdaki direğe tutunur.Bu sefer tepeden bir helikopter geçer. İçinde yine halktan bazı kişiler vardır.Papaz a gelmesini söylerler.Papaz yine
Tanrı beni korur. der. Ve ölür.
Tanrı ! nın huzuruna çıkar.Tanrıya Ben sana darıldım Tanrım. Ben senin huzurunda yıllarca çalıştım,sen beni öldürdün. der.
Tanrı da asıl sen kendini öldürdün.Senin için 2 kayık 1 helikopter gönderdim daha ne yapayım. der
Kumar
Şehrin birinde bir kilise, havra ve cami tesadüf
birbirine komşu durumuna gelirler. Zamanla papaz,
haham ve hoca arkadaş olurlar. Üçüde kendi dinince
ibadetini yaptırır, sonra biraraya vakit
geçirirler.Gel zaman git zaman, yaz aylarında avluda
kağıt oynamaya başlarlar.İnsan azmaya görsün, bir
süre sonra bu oyunları kumara dönüşür. Sonunda ihbar
edilirler ve polis aniden baskın yapar. Hemen
toparlanıp oyun kağıtlarını saklarlar, ama polis
durumdan emin. www.nazlim.net Komiser önce papazı sıkıştırmış, “Sen
din adamısın, yalan söylemek sana yakışmaz, söyle,
kumar oynuyordunuz, değil mi?”. Papaz işin nereye
varacağını kestirir ve inkâr eder. Komiser
kararlıdır, kiliseden İncil i getirtir, “Öyleyse
Mukaddes kitap üzerine yemin et” der. Papaz bir
kere hayır demiştir, şimdi itiraf ederse büsbütün kötü
olacağını bilir. “Ne yapayım,” diye düşünür, “simdi
yalan yere yemin eder, sonra katedrale gidip günah
çıkartırım, Allah affeder…” Elini kitaba basıp
yemin edince, komiserin yapacak birşeyi kalmamıştır.
Bu defa hocaya döner, Bak hoca efendi,” der, “bilirim
sizin dinde yalan söylemek çok günahtır. İtiraf et;
kumar oynuyordunuz, değil mi?”: Hoca düşünür, “evet”
dese hem papazi ele vermiş olacak, hem de kendisi için
durum iyi olmayacak. “Papaz bızden daha kıdemli,
inkar ettiyse bir bildiği vardır. Arkadaş uğruna
işleyeceğim bu suçu Allah elbet affeder” diye kendini
avutup, basar yemini… Sıra gelmiştir Haham
Salamon a. Komiser bu son kozu da kaybetmek istemez.
Bütün hışmı ile ona döner “Söyle Haham efendi,” der,
“sakın inkâr etme, kumar oynuyordunuz, değil mi?”
Haham ellerini kaldırır, papaz ve hocayı işaret eder,
“iyi da komiser bey” der,”kiminla?”
Erzurumdan Çıktım Yola
Zamanin birinde Erzurum dan bir grup insan Hacca gitmek için yola
> > çikmislar.
Van a gelmisler. Van in bir köyünde konaklamaya karar vermisler.
O köyün de imami yokmus. Köylüler aralarinda konusmuslar ve
Erzurum dan
çikip hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermisler.
Hem Erzurumlu hem de hacca gidiyorlarsa bos insan degillerdir diye
düsünmüsler.
Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmis. Her yil 400 koyun
verilecekmis imama. Adam hacca gitip masraf yapacagima burda kalip
> > yalandan
imamlik yapar ve her yil 400 koyun sahibi olurum diyerek ise
baslamis.
Köylü camide toplanmis namaz kilinacak. Sayin imam baslamis namazi
kildirmaya.
-”Erzurumdan çiktim yola Van da verdim mola 400 koyun verdiler bana,
Allahuekber. ”
Bu günlerce ayni biçimde devam etmis. Köylü bu ise biraz sasirmis ve
konusmuslar aralarinda.
-”Ya,” demisler “Daha önceki imam mi yanlis kildiriyordu, yeni imam
mi?.
Bunu gitip Müftüye soralim.” demisler.
Sayin müftü meshur OFLU.
Müftüye gelen halk herseyi anlatmislar.
Müftü Köylüye dönerek :
-”Siz simdi hiç imama çaktirmadan köyünüze dönün ve namaz vakti
camide
toplanin bende namaza gelicem” diye emir verir.
Herkes köyüne döner ve namaz vakti herkes camide toplanir.
Tabiki Sayin MÜFTÜ de camidedir.
Imam namazi kildirmaya baslamis.
Birinci rekat:
-”Erzurumdan çiktim yola Vanda verdim mola 400 koyun verdiler bana,
ALLAHUEKBER” der ve arkada “ÖHÖ…ÖHÖ!..” diye bir ses gelir ve imam
yakalandim herhalde diye korkmaya baslar.
Ikinci rekatta bu sefer:
-”Erzurumdan çiktim yola…Van da verdim mola… 400 Koyun verdiler
>bana,
YARISI SANA YARISI BANA … Allahuekber” diyerek sölerini degistirir.
Namaz bitince köylü Müftüye dönerek
-”Imam efendi namazi dogru mu kildiriyor mu?” diye sorar.
Müftü:
-”Haçan birinci rekatta biraz sasirdi ama Ikinci rekatta isi
> > düzeltti……”
İmam ve TANRI
BIR KÖYÜN CAMISINDE IMAM CEMAATE VAAZ
VERMEKTEDIR. ANSIZIN ICERI
DALAN BIR KÖYLÜ KÖYÜ SEL BASMAKTA OLDUGUNU
HABER VERIR. BUTUN CEMAAT HEMEN KENDILERINI DISARI ATIP, KACAR. SADECE IMAM BUTUN ISRARLARA RAGMEN KÖYÜ TERKETMEYI REDDEDER VE TANRI NIN KENDISINI KORUYACAGINI SOYLEYEREK, CAMIDE KALIR. KISA BIR SURE SONRA SULAR CAMIYE ULASIR, IMAM CARESIZ MINAREYE CIKAR. SULAR MINARENIN ILK KATINA YUKSELIRKEN BIR TEKNE IMAMI KURTARMAYA GELIR.ANCAK DINIBUTUN IMAM, TANRI NIN KENDISINI KORUYACAGINI
SOYLEYEREK TEKNEYE BINMEZ. SULAR YUKSELIR, IMAM IKINCI KATA CIKMAK ZORUNDA KALIR. BIR TEKNE DAHA GELIR, ANCAK IMAM YINE TANRI NIN KENDISINI KORUYACAGINA INANCININ TAM OLDUGUNU SOYLEYEREK TEKNEYE BINMEZ.
SULAR IYICE YUKSELIR. IMAM ARTIK MINARENIN EN TEPESINDEDIR. BIR HELIKOPTER YAKLASIR. ICINDEKILER DURUMUN KOTU OLDUGUNU ANLATARAK IMAMA HELIKOPTERE
GELMESI KONUSUNDA ISRAR EDER. IMAM HELIKOPTERE BINMEYI DE REDDEDER. BIR
SURE SONRA SULAR IYICE YUKSELIR VE IMAM BOGULARAK OLUR. KENDISINI CENNETIN KAPISINDA MELEKLER KARSILAR
-MELEK: HOSGELDINIZ. CENNETTE KÖSKÜNÜZ HAZIRLANDI.BUYRUN.
-IMAM: CENNETE GIRMEK ISTEDIGIMDEN EMIN DEGILIM.
-MELEK: NEDEN?
-IMAM: TANRI YA BIRAZ KIRGINIM.
-MELEK: NE OLDU KI?
-IMAM: BEN HAYATIMI IBADET EDEREK GECIRDIM. INSANLARA HEP IYILIK YAPTIM,
GUNAHTAN UZAK DURDUM. YASADIGIM KOYU SEL BASTI, HERKES KACTI AMA TANRI NIN BENI KURTARACAGINA INANDIGIMDAN KALDIM. GORUYORSUNUZKI SIMDI BURDAYIM…
TAM BU SIRADA YUKARIDAN TANRI NIN SESI DUYULUR:
-SALAGA IKI TEKNE BIR HELIKOPTER GONDERDIK!!!!
İmamın Aşkı
Bir gün kücük bir kasabaya genc ve yakiskli bir imam
tasinir ve kasabanin en güzel kizina asik olur.Kizda
imama karsi ilgisiz degildir.Imam kizi babasindan
istemeye karar verir.Kasabanin sakinleri kizin
babasinin solcu oldugunu kizi asla ona vermiyecegini
söyleselerde, imam bir kutu cukolota ve bir demet gül
ile genc kizin kapisina varir.Kizin babasi hiddetle;
-Benim imama verecek kizim yok der.
Imam büyük bir üzüntüyle evine varir.
Ertesi günün sabahi imamin sesi minareden yankilanir;
-Bu sabah ezanini sevipte kavusamayanlar icin
söylüyorum
Ataist
Ataist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş Evrim ne güzellikler yaratıyor!diye düşünüp mest oluyormuş birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha olduğunu farkediyormuş. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış, Tam vurmaya hazırlanırken adam “ALLAHIM! diye bağırmış. bir anda zaman durmuş ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş bir anda orman karramış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış. Çok derinden gelen ilahi bir ses adama;
“Yıllarca bana inanmadın,yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?”demiş.
Adam untanç içinde: Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI DİNDAR yapabilirmisin.” demiş
SES: peki ” diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş.Nehir tekrakmaya baslamış herşey eski haline dönmüş. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesinide göge doğru çevirmiş, ve konuşmaya başlamış;
“ALLAHIM,senin rızkınla orucumu açıyorum, Hamdolsun bana verdiğin nimetlere
Tarikat
Temel tarikata girmek icin basvurmus. Seyhin karsisina cikarmislar. Temel: Seyhim tarikata girmek istiyorum demis. Seyh de: Olur, ama 3 hafta karinla yatmayacaksin. demis. Neyse aradan uc hafta gecmis ve temel Seyhin onune tekrar gelmis. Seyh sormus: Temel tamam mi ? Sabredebildin mi ? Temel: Valla, ilk hafta hic problem yoktu. Ikinci hafta sabrim cok zorlandi. Ama dayandim.Ucuncu hafta bir gun Migros a gitmistik. Benim kari ust raflardan bir iki paket almaya calisiyordu. Hatunun bacaklari gozukunce icim gitti.Daha sonra paketler yere dustu. Benim kari da paketleri almak icin egilince dayanamadim demis. Seyh de:Aaaa olmadi. Simdi biz seni tarikata alamayiz. deyince, Temel: Si..tiret tarikati bizi artik Migrosa bile almıyorlar zaten……
Borcum borç
Köyün birinde vatandaşın biri ölmüş.Sırt üstü son istirahate çekilen merhumun sağ eli bağrında sol elide erkeklik organının üzerindeymiş.Köy halkı merhumun bu vaziyetinden bir mana çıkarmaya çalışsalarda bir sonuca varamamışlar. Merhumun bu vaziyetini köyün imamına sormuşlar.İmamda bir mana çıkaramayınca araştırma için köylüden yarım saat müsaade istemiş.
Yarım saat sonra cemaatin yanına gelmiş.Ey cemaat merhumun ölüm vaziyetinin nedenini öğrendim. Merhum sağ eli ile borcunun borç olduğunu, sol eli ilede ancak kuşunu alabileceginizi belli etmek istemiş.Demiş.
Dini Fıkralar Sayfasına Dönmek için BUYRUN
Evet sıra sizde: Sizde buradakilerden farklı ve yeni kısa dini fıkranızı yazmak için aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz. www.Nazlim.net