Elveda rumeli dizisi yeni sezon oyuncuları

Son Güncelleme: 12.09.2020 00:54

Elveda rumeli dizisinin 2009 yeni sezonunda, yeni oyuncular dizi kadrosuna eklendi. Dizinin yeni kadrosu haliyle 10 yıl sonrasına gittiği içinde küçükler büyüdüler.

İki sezonluk ekran yolculuğu süresince sadık bir izleyici kitlesi edinmeyi başaran dönemdizisi ‘Elveda Rumeli’, yeni yayın dönemine bu akşam merhaba diyor. Yeni dönemde hikaye, 10 yıl sonrasından başlıyor. Balkan
topraklarındaki karışıklıkların arttığı dönemde, Mustafa (Tolgahan Sayışman) hürriyet mücadelesinin içinde bir kahraman olarak Rumeli’de namsalmıştır. Ramiz’in küçük kızı Emine (Hare Sürel) ve Aleks ile Zarife’nin kızları Küçük Zarife (Ecem Nur Özkaya), İstanbul’da kız mektebini bitirdikten sonra Feveran Köyü’ne geri dönerler. Pembe (Ceyda Ateş) ise köyde kalmış ve güzelliğiyle
bütün kasabada namsalmıştır. Hatice (Gülçin Santırcıoğlu) ve Hasan (Tuna Orhan) ise oğulları Hüsmen ve yıllar sonra doğan kızları Hüsniye ile beraber Ramiz’in yanına taşınmışlardır. Dilaver (Erman Saban) ise kaymakamlıktan
ayrılmıştır…

Gördüğünüz üzere yeni sezonda bu oyuncular ile devam edecek Elveda rumeli dizisi.

Başka bir yazıdan daha değişik anlatım;
Evin gözüpek kızı Vahide’nin ölmesiyle sona eren atv’nin en çok izlenen dizilerinden ‘Elveda Rumeli’, bugün yeni bölümüyle seyirciye yeniden ‘merhaba’ diyor. Tabii büyük farklılıklarla… ‘Elveda Rumeli’ bugün, 10 yıllık bir zaman atlamasıyla seyircinin karşısına çıkacak. Dizinin takipçileri ilk bölümde, Erdal Özyağcılar’ın canlandırdığı Sütçü Ramiz, ailesi ve yakın çevresinin hayatlarındaki değişikliklere tanık olacak. Sezon finalinde Vahide’nin ölümü ile sarsılan ailenin, geçen zaman zarfında büyük bir acı daha yaşadığı ortaya çıkacak.

KIZÇELER BÜYÜDÜ
Tabii bu süreçte çocuklar büyümüş, aileye yeni fertler katılmıştır. Makedonya’da ayrılıkçı çetelerin dağlarda kovalandığı, hürriyetçi Jön Türkler’in, Selanik ve Manastır’da örgütlenerek meşrutiyet için Sultan Hamid’e karşı mücadele başlattıkları 1907 yılıdır. Karısı Vahide’nin acısını yüreğine gömen Mustafa; artık özgürlük için dağlarda dolaşan, adına türküler yazılan, Makedonya’da nam salmış kahraman bir Jön Türk’tür. Ramiz’in kızçelerinden Emine ile Aleks ve Zarife’nin kızları küçük Zarife, İstanbul’daki kız mektebini bitirip köye geri dönerler. Pembe ise köyde kalmış ve güzelliği ile bütün kasabaya nam salmıştır. Evin büyük kızı Hatice ile eşi Hasan ise oğulları Hüsmen ve yıllar sonra doğan kızları Hüsniye ile beraber Ramiz’in yanına taşınmışlardır. Dilaver kaymakamlıktan ayrılmış, karısı Meryem ile bir çiftlikte yaşamaktadır.

BİR YANI EKSİK
Meryem’in oğullarından Mehmet, ele avuca sığmaz bir delikanlı olup disiplinsizliğiyle Dilaver’i kızdırırken, Sultani’yi bitirdikten sonra yanlarına dönen Ahmet ise babası gibi kaymakam olmak istemektedir. Erken evlenip baba olan genç Hacıali, Dilaver’le öz babası yüzünden kavgalıdır ve aralarındaki husumet Meryem’i çok üzmektedir. Aradan geçen on yılda değişmeyen tek şey sütçü Ramiz’dir. Biraz daha yaşlansa da, eşeği ‘Kamuş’un yerini katırı ‘Beyzade’ alsa da, Zühtü adında saftirik yeni bir çırağı olsa da, horuzu Tayyar yedi nesil ileri gitse de Ramiz yine bildik Ramiz’dir. Yine ailesine teker teker ‘günaydın’ der, yine kasabaya süt dağıtır, yine her işe burnunu sokan Hasan’ı azarlar. Sadece artık bir yanı eksiktir.

KARACABEY

Yorum yapın